מתכון

עוגת פרג בציפוי קרם קשיו לימוני

עוגה בחושה עם מרקם קליל, טעמי פרג ואגוזים וציפוי חמצמץ

32,142 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
עוגת פרג בציפוי קרם קשיו לימוני של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
עוגת פרג בציפוי קרם קשיו לימוני של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

החומרים במתכון לתבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ.

יש לקחת בחשבון את זמן השריית הקשיו להכנת הציפוי (4 שעות).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־165 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים פרג טחון, פרג שלם, אגוזי לוז טחונים ושקדים טחונים בקערה.

3

מערבבים בקערה נפרדת שמן זית, חלב שקדים וחמאת קקאו מומסת.

4

מקציפים ביצים ו־2 סוגי סוכר לתערובת תפוחה ואוורירית.

5

מערבבים את תערובת הפרג והאגוזים עם תערובת שמן הזית לעיסה אחידה. מקפלים את תערובת הביצים אל העיסה שהתקבלה, יוצקים את הבלילה לתבנית ומעבירים לתנור. אופים כ־40 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה מגיח יבש.

6

בינתיים מכינים את הציפוי: טוחנים את כל מרכיבי הציפוי בבלנדר כ־5 דקות לקרם חלק ומבריק, טועמים ומתקנים תיבול. אם אין בלנדר טוחנים במעבד מזון (זה ייקח יותר מ־5 דקות והקרם יהיה מעט פחות חלק).

7

מצפים את העוגה בקרם ומגישים. העוגה נשמרת מכוסה במקרר עד 3 ימים.