מתכון

עוגת קייל במילוי חיטה עם בירה, אגוזים ובצל מקורמל

את עוגת הקייל היפהפיה הזו תתגאו להגיש כמנה עיקרית טבעונית אפילו בארוחת חג

5,415 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוגת קייל במילוי חיטה עם בירה, אגוזים ובצל מקורמל של סבינה ולדמן. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
עוגת קייל במילוי חיטה עם בירה, אגוזים ובצל מקורמל של סבינה ולדמן. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

במקום לגלגל כל עלה בנפרד בונים "עוגת שכבות" טבעונית עם טעם אגוזי עשיר, כמעט בשרי, ועוטפים אותה בעלי קייל, שבתום האידוי צבעם הופך מירוק כהה לירוק עז ובוהק. את ההכנה מתחילים בבישול נפרד של החיטה בבירה ותבלינים. מאדים רק ברגע האחרון כדי לחדד עוד קצת את הטעמים – כך שאפשר להכין את העוגה אפילו יום או יומיים מראש ולשמור במקרר.

עוגה בקוטר 20 ס"מ (בסלסילת אידוי בקוטר 22 ס"מ או יותר)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

מקרמלים בצל

1

מחממים 3 כפות שמן במחבת. מוסיפים בצל, מכסים את המחבת ומטגנים על להבה נמוכה כ- 25 דקות עד שהבצל מתרכך. אם הוא מתייבש במהלך הטיגון, מוסיפים 1/2 כוס מים. מסירים את המכסה, מעבירים ללהבה גבוהה ומטגנים כ- 5 דקות עד שהבצל משחים היטב.

מכינים את המלית

2

מחממים את יתרת השמן בסיר קטן ומטגנים זרעי כוסברה, רוזמרין ותערובת 4 תבלינים על להבה נמוכה כ- 2 דקות עד שעולה ניחוח. מוסיפים חיטה ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.

3

מעבירים ללהבה גבוהה, יוצקים בירה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי 20-15 דקות עד שהחיטה מתרככת אך נשארת נגיסה.

4

מורידים מהכיריים ומערבבים עם שמיר, פטרוזיליה, אגוזים קצוצים והבצל המקורמל. מתבלים במלח ופלפל.

5

חולטים קייל ומרכיבים את המנה: מרתיחים מים עם כף מלח בסיר גדול ומכינים קערה גדולה עם מי קרח.

6

חולטים את עלי הקייל כדקה במים הרותחים ומעבירים מייד למי הקרח. מסננים ומייבשים היטב על מגבת מטבח.

7

מרפדים סלסילת אידוי גדולה ומניחים בתוכה רינג או מסגרת של תבנית מתפרקת בקוטר 20 ס"מ. מרפדים את הרינג בעלי הקייל החלוטים, כך שהם מונחים בחפיפה זה על זה וגולשים מעט משולי הרינג. משטחים שכבה בגובה 1 ס"מ מהמלית ומכסים בשכבה נוספת של עלים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, כך שייווצרו 3 שכבות של מלית מכוסות בעלי קייל. בסוף התהליך מקפלים את ה"זנבות" של עלי הקייל שנותרו מחוץ לרינג על העוגה כולה.

8

מעבירים את הסלסילה למקרר למשך 30 דקות. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד יומיים.

מאדים ומגישים

9

מרתיחים מים בסיר, מניחים עליו את סלסילת האידוי הממולאת, מכסים ומאדים 10 דקות.

10

הופכים את עוגת הקייל על צלחת ומגישים מייד.

גיוונים:
• מחליפים את החיטה בכמות זהה של גריסים, כוסמת או פריקה.
• מחליפים את הקייל בעלי מנגולד או כרוב או משלבים בין כמה סוגים.