מאפי תלישות, כמו עוגת הרוגלך הזאת, הם מאפים קלאסיים לאירוח: הם נראים נפלא במרכז השולחן ויכולים להיות שוברי קרח מושלמים, שמעודדים את האורחים להתקבץ סביבם ולוותר על הסכו"ם (ועל הפאסון). לגימור מושלם מלטפים בשמן זית לפני ואחרי האפייה.
שימו לב המאפה דורש כשעתיים התפחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
להברשה וציפוי לפני אפייה
להברשה אחרי האפייה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
לשים את כל המרכיבים, למעט מלח וזעתר או אורגנו, בקערת מיקסר עם וו לישה 2 דקות. מוסיפים את המלח והזעתר או האורגנו וממשיכים ללוש 10 דקות נוספות לבצק אחיד. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, עוטפים בניילון נצמד או מכסים במגבת ומתפיחים כשעה ורבע או עד הכפלת הנפח.
ממלאים ומעצבים
2
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומכדררים. מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי שניים־שלושה מ"מ וחותכים בעזרת גלגלת או סכין לשמונה משולשים. מניחים על החלק הרחב של כל משולש פרוסת חלומי ומעט מוצרלה (שומרים קצת בצד לציפוי) ומגלגלים מהחלק הרחב אל הצר לרוגלך.
3
מניחים את הרוגלך בתבנית משומנת בשמן זית בשכבה אחת, מברישים בשמן זית, מכסים ומתפיחים חצי שעה.
4
מחממים תנור ל־180 מעלות.
5
מברישים את הרוגלך בביצה טרופה, מפזרים מעל עלי זעתר ואת המוצרלה ששמרנו בצד ואופים כ־25 דקות להזהבה יפה.
6
מוציאים את המאפה מהתנור, מברישים בשמן זית ומגישים חם.
7
שומרים את המאפה בכלי אטום במקרר. מחממים לפני הגשה חוזרת.
להזמנת מוצרי המחלבה מבית יצחק ומחלבות גד שבמתכון, לחצו כאן