מתכון

עוגת שוקוזים

עוגת שוקולד ללא גלוטן שבה האגוזים הטחונים מחליפים את הקמח בייצוב העוגה

123,334 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
עוגת שוקוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת שוקוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

שומרים חלק מתערובת השוקולד לציפוי העוגה כולה (בדיוק כפי שהיו עושות האמהות שלנו בסבנטיז). מומלץ להשתמש בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

2

ממיסים שוקולד במיקרו או על בן מארי.

3

מקציפים שמנת מתוקה עם 1/2 כוס סוכר, חלמונים ופרנג'ליקו כ-3 דקות לקצפת רכה.

4

מקפלים לתוך השוקולד ומערבלים לקרם אחיד. שומרים בצד שליש מן הכמות לציפוי העוגה.

5

מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס הסוכר שנותרה כ-5 דקות לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתוך הקרם, מוסיפים אגוזים ומערבבים לפיזור אחיד.

6

יוצקים לתבנית משומנת. אופים חצי שעה או עד שהעוגה מקבלת מעטה של קרום פריך והמרכז עדיין רך. מצננים. בזמן הזה העוגה תמשיך להתייצב.

7

מורחים על העוגה את הקרם ששמרנו. לחילופין אפשר לחמם את הקרם ולהשתמש בו כרוטב להגשה, ואז יש לשמור אותו בקירור עד השימוש. את העוגה המצופה כדאי לאחסן במקרר