את פירורי הלחם אפשר להחליף בקמח מצה ולהכשיר את העוגה לפסח.
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעיטור
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
2
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים כוס (כ-200 גרם) מתערובת השוקולד בצד.
3
מוסיפים חלמונים ליתרת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים אגוזים, פירורי לחם, אבקת אפייה ותפוחים ומערבבים היטב.
4
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק אך לא יבש. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד ויוצקים לתבנית.
5
אופים 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
6
מצננים 10 דקות, יוצקים על העוגה את השוקולד המומס ששמרנו ומחליקים בעזרת מרית. אם השוקולד התקשה, אפשר לחמם מעט במיקרוגל לריכוך. מפזרים מעל אגוזי פקאן מומלחים.
7
שומרים מכוסה עד 3 ימים בטמפ’ החדר או 5 ימים במקרר. מגישים את העוגה בטמפ’ החדר.