מתכון לשלוש תבניות אינגליש קייק.
יש להיזהר לא לאפות את העוגות יתר על המידה: אופים רק שני שליש דרך (סכין שמוכנסת אל העוגה, צריכה לצאת די מלוכלכת).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
ממיסים יחדיו על בן מארי את השוקולד הקצוץ והחמאה. כשמתקבלת מסה הומוגנית מורידים מהסיר ומוסיפים את החלמונים ולאחריהם את השקדים הטחונים.
2
מקציפים במעבד מזון עם מטרפה את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף רך אך גמיש. מקפלים אל תוך השוקולד יחד עם הקלבדוס ומחלקים לשלוש עוגות.
3
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך כ-15-20 דקות. מקררים לגמרי ומעבירים להקפאה. כמה שעות לפני ההגשה מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ושמים במקרר. לפני ההגשה בוזקים קקאו.