מתכון

עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים

לא תחליף, לא בערך ולא על יד. העוגה הזו היא הדבר האמיתי! השקיעו בדובדבנים משומרים איכותיים

11,055 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון וציפוי התבנית

אופן ההכנה

1

ממיסים שני סוגי שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי. מצננים לטמפ’ החדר.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומקמחים בתערובת הקמח והקקאו. מנערים כדי להיפטר מעודפים.

3

מקציפים ביצים, סוכר ודבש כ 10- דקות עד שהתערובת משלשת את נפחה. צריך סבלנות, אבל בסוף זה קורה.

4

מוסיפים קמח לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב. מקפלים לתוכה בעדינות שליש מקצף הביצים, ואז שליש נוסף ואחר כך את השליש האחרון.

5

יוצקים מייד לתבנית ומפזרים דובדבנים בצורה אחידה ככל האפשר. משקעים את הדובדבנים מעט לתוך הבלילה.

6

אופים מייד במשך כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח עם פירורים לחים.

7

מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. פורסים בסכין חד ומגישים. העוגה נשמרת יפה בקירור כשבוע, אך כדאי מאוד להגיש אותה בטמפ’ החדר.