מתכון

עוגת שוקולד עם מרנג אגוזי לוז

עוגה מהממת עם הרבה שוקולד, מרנג אגוזי לוז וקפה

45,183 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגת שוקולד עם מרנג אגוזי לוז של אולגה רובין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שוקולד עם מרנג אגוזי לוז של אולגה רובין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

הצעת הגשה: מכינים קצפת מוקה — מקציפים 1/2 מיכל שמנת מתוקה עם כפית קפה נמס ו-2 כפות אבקת סוכר — ומורחים על העוגה.

טיפ: איך נפטרים מהקליפה החומה של אגוזי הלוז? 

קולים את אגוזי הלוז כ-10 דקות ב-170 מעלות ומניחים על מגבת מטבח נקייה. משפשפים את האגוזים במגבת עד שהם משילים מעצמם את הקליפה הדקיקה.

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרנג

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

מכינים את העוגה

2

ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט.

3

מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חלמונים אחד-אחד ומערבלים היטב לאחר כל הוספה עד להטמעה מלאה. מוסיפים את השוקולד המומס, אבקת קפה נמס, רום ומלח וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה.

4

מקציפים חלבונים בקערת מיקסר נקייה ויבשה כ-2 דקות לקצף רך. מקפלים כ- 1/4 מכמות הקצף לתוך בלילת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת הקצף בתנועות קיפול. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים.

5

אופים כ-25 דקות עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים אותה מהתנור, אך משאירים אותו פועל. מצננים מעט את העוגה. היא תאבד מעט מגובהה במהלך הצינון, וזה בסדר.

מכינים את המרנג ומשלימים את האפייה

6

מערבבים היטב שוקולד קצוץ, אגוזים וקורנפלור.

7

מקציפים חלבונים. ברגע שנוצר קצף מוסיפים סוכר באיטיות ובהדרגה וממשיכים להקציף כ-8 דקות לקצף מבריק ונוקשה. מקפלים את תערובת האגוזים והשוקולד לתוך הקצף.

8

מצפים את עוגת השוקולד במרנג ויוצרים תלוליות בעזרת כף או סכין.

9

אופים כ-30 דקות נוספות עד שהמרנג מזהיב קלות.

10

מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות. מעבירים סכין חד בין דפנות העוגה לתבנית ומחלצים אותה בזהירות. מגישים בטמפ' החדר.