מתכון

עוגת שוקולד עם שזיפים מיובשים ומרציפן

שזיפים מיובשים מתנהגים באפייה אחרת מהטריים, אבל גם הם עושים נפלאות בחיבור לבצק, במיוחד כשיש בתמונה שוקולד

1,686 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוגת שוקולד עם שזיפים מיובשים ומרציפן של מיכל מנדלסון | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוגת שוקולד עם שזיפים מיובשים ומרציפן של מיכל מנדלסון | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כדי להעניק לעוגה מראה יותר חגיגי אפשר לצפות אותה במעט ריבה חלקה ולפזר מעליה שקדים פרוסים קלויים (או אבקת קקאו או אבקת סוכר), אך העוגה נהדרת גם ללא הציפוי. אם אתם רוצים עוגה לא חלבית, אין שום בעיה להמיר את החמאה בשמן.

תבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגלישקייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי (לא חובה)

אופן ההכנה

1

משרים שזיפים בברנדי למשך הלילה ומסננים.

2

מחממים תנור ל-150 מעלות.

מכינים את העוגה

3

ממיסים שוקולד, חמאה ומלח במיקרוגל או מעל בן מארי ומערבבים.

4

מערבלים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 5-4 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה. מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהם נטמעים.

5

מוסיפים את השזיפים ומרציפן, מקפלים לתערובת ויוצקים לתבנית.

6

אופים כ- 35-30 דקות לתבנית בקוטר 24 ס"מ או כ-30-25 דקות לתבניות אינגלישקייק עד שהעוגה מתייצבת בצדדים ועדיין רוטטת במרכז.

7

מצננים מחוץ לתנור. במהלך הצינון העוגה תשקע קצת וזה בסדר.

מקפיאים ומצפים את העוגה

8

מקפיאים את העוגה כשעה ומחלצים אותה מהתבנית.

9

מחממים ריבה כ-20 שניות במיקרוגל ומורחים את העוגה הקפואה מכל צידיה. מפזרים שקדים קלויים. מפשירים לפני ההגשה. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.