מתכון

עוגת שוקולד, קפה וקוואקר

עוגה בחושה בטעם קפה ושוקולד עם מעטה שטרויזל פריך, הקוואקר מוסיף לעוגה עסיסיות וניחוח של בריאות

72,577 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגת שוקולד, קפה וקוואקר של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגת שוקולד, קפה וקוואקר של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

באותה שיטה מכינים

עוגת אגסים ומרציפן: מוותרים על הקפה ושני סוגי השוקולד ומוסיפים במקומם אגסים ומרציפן. קולפים 6-5 אגסים וחותכים לקוביות. מערבבים עם 2 כפות סוכר חום, כפית קינמון ו-200 גרם מרציפן איכותי חתוך לקוביות. מתבלים את השטרויזל בכפית שטוחה קינמון. יוצקים מחצית מהתערובת שבמתכון המקורי לתבנית ומסדרים מעליה מחצית מכמות תערובת האגסים והמרציפן. יוצקים את שארית התערובת ומעל את יתרת האגסים. מכסים בשטרויזל קוואקר-קינמון ומפזרים עוד 2 כפות סוכר חום לניחוח קרמלי. שומרים את העוגה המוכנה עטופה או מכוסה, עדיף במקרר.

תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לשטרויזל

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים שטרויזל

2

מערבלים את החומרים במעבד מזון לתערובת פירורית. מעבירים לקופסה או לשקית ושומרים במקפיא עד הרכבת העוגה.

מכינים את תערובת העוגה

3

מערבלים חמאה, מיץ תפוזים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 5 דקות לפחות עד לקבלת מרקם קרמי חלק. מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבלים עד שהן נטמעות לגמרי.

4

מנפים לקערה נפרדת קמח ואבקת אפייה. מוסיפים 3 כפות נס קפה וקוואקר ומערבבים.

5

מוסיפים למיקסר רבע מכמות החומרים היבשים ורבע מכמות השמנת החמוצה ומערבלים עד שנטמעים. ממשיכים כך לסירוגין, כל פעם 1/4 מהכמות, עד שהקמח והשמנת החמוצה נטמעים לחלוטין בבלילה. מקפלים שוקולד חלב לתערובת בעדינות, בלי לפגוע במרקם

6

מחלקים את התערובת לשתי קערות. ממיסים שוקולד מריר במיקרו ומוסיפים לאחת הקערות יחד עם כף קפה נמס. מערבבים לתערובת אחידה.

מרכיבים ואופים

7

משמנים תבנית, יוצקים אליה את התערובת עם השוקולד המריר ומשטחים. יוצקים מעליה את התערובת הבהירה ומעל הכל מפזרים שטרויזל.

8

אופים 45-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים והשטרויזל זהוב. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר עד 4 ימים.