מתכון

עוגת שוקולד תפוז ללא קמח

העוגה עשירה ופאדג'ית במיוחד מיד לאחר האפייה, אך גם לאחר כמה ימים היא עדיין רכה וטעימה מאוד

51,294 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עוגת שוקולד תפוז ללא קמח. צילום: shutterstock
עוגת שוקולד תפוז ללא קמח. צילום: shutterstock

מומלץ להגיש אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לקליפות התפוזים המסוכרות

להגשה

אופן ההכנה

העוגה

1

ממיסים בקערה בינונית מעל בן מארי (או במיקרוגל) את השוקולד והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה מאוד.

2

מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים בזה אחר זה, ולאחר כל הוספה טורפים את התערובת בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מוסיפים לתערובת השוקולד את הקקאו, תמצית הווניל, מיץ התפוזים, קליפת התפוז וליקר התפוזים, ומערבבים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.

4

מקציפים במהירות גבוהה בקערת מיקסר עם מטרפה את החלבונים עם המלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב.

5

מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את החלבונים המוקצפים עד לקבלת תערובת אחידה.

6

מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים, מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-35-30 דקות, או עד שהעוגה רוטטת מעט במרכזה.

7

מוציאים את העוגה מהתנור, עוטפים אותה (בעודה חמה) ברדיד אלומיניום ומניחים לה להצטנן מכוסה כדי שתישאר רכה ועסיסית.

קליפות התפוז המסוכרות

8

מניחים בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה במשך 5-4 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך.

9

מוסיפים לסיר את קליפות התפוזים ומבשלים במשך 15-10 דקות על אש נמוכה מאוד.

10

מסננים את הקליפות מהסירופ ומייבשים אותן היטב על נייר סופג.

ההגשה

11

מניחים במרכז העוגה המוכנה את קליפות התפוזים המסוכרות ומפזרים מעל אבקת סוכר.