מתכון

עוגת שיש מוקה נוטלה

השילוב בין תערובת בסיסית של עוגה בחושה בניחוח קפה, לבין ממרח נוטלה, הופך את העוגה הזאת ללהיט

45,369 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
עוגה שיש מוקה נוטלה של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגה שיש מוקה נוטלה של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לשיש נוטלה

אופן ההכנה

לעוגה

1

2 תבניות אינגליש קייק באורך 28 ס"מ, משומנות

2

מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה והסוכר ומערבלים 2 דקות לקבלת תערובת קרמית. תוך כדי ערבול, מוסיפים בהדרגה את הביצים.

3

מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקפה הנמס והמלח.

4

תוך כדי ערבול, מוסיפים לקערת המיקסר לסירוגין מתערובת היבשים, את השמנת החמוצה ואת השמנת לבישול.

לשיש נוטלה

5

מחממים קלות את ממרח הנוטלה והשמנת ומערבבים לממרח חלק (אפשר לחמם במיקרוגל או לבשל על להבה נמוכה את השמנת, לצקת על הנוטלה את השמנת החמה ולערבב). מצננים מעט. מערבבים פנימה רבע מבלילת העוגה.

6

יוצקים לכל תבנית רבע מהבלילה הלבנה. מזלפים על הבלילה הלבנה רבע מכמות מלית הנוטלה; ושוב בלילה לבנה ושוב מלית נוטלה. בעזרת להב של סכין או קיסם יוצרים דוגמת שיש.

7

אופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, עטוף פירורים לחים.