מתכון

עוגת תפוחים ומרציפן

שילוב של תפוחים ומרציפן בתוך בלילה קלאסית של עוגה בחושה. התוצאה: עוגה אוורירית ומעניינת במינימום עבודה

6,817 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת תפוחים ומרציפן של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת תפוחים ומרציפן של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזרייה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבלים ביצים, סוכר, וניל וקינמון במיקסר כ-5 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים חמאה ושמנת ומערבלים דקה.

3

מנפים לתערובת קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד לאיחוד חומרים.

4

יוצקים את התערובת לתבנית. מסדרים מעל פרוסות תפוחים ופיסות מרציפן וזורים מעט סוכר.

5

אופים 30-25 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים לטמפ’ החדר וחותכים לריבועים.