מתכון

עוגת תפוחים ושקדים של זיגי

בסיס פריך, קוביות תפוחים חמצמצים, עטופים בשמיכת בצק נימוחה וקראסט שקדים לציפוי

42,662 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת תפוחים ושקדים של זיגי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת תפוחים ושקדים של זיגי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

תמי: "זיגי, חברה טובה מגרמניה, נתנה לי פעם מתכון מוצלח לעוגת תפוחים. שיניתי מעט את הבסיס ואת הציפוי, אבל היא תמיד תהיה העוגה של זיגי".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס בצק פריך:

למלית:

לבלילה:

לציפוי שקדים:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את הבסיס:

2

מערבלים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים מים וביצה בהדרגה. מעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד.

3

משטחים את הבצק בתבנית.

מכינים את המלית:

4

מערבבים תפוחים עם מיץ לימון ומסדרים על הבצק.

מכינים את הבלילה ואופים:

5

מערבלים חמאה, סוכר, קליפת לימון וביצה במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים לסירוגין קמח ושמנת מתוקה לקבלת בלילה חלקה. יוצקים את הבלילה על התפוחים.

6

אופים כ-20 דקות עד שפני העוגה מזהיבים קלות אבל העוגה עדיין לא מוכנה.

מצפים ומשלימים את האפייה:

7

מערבבים שקדים עם סוכר וחלבון.

8

מוציאים את העוגה מהתנור (משאירים אותו פועל) ומצפים אותה בתערובת השקדים.

9

אופים 25-20 דקות נוספות עד שהשקדים משחימים ופני העוגה יציבים. מצננים ומצפים באבקת סוכר.