מתכון

עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים

כמו כל המתכונים הסיניים גם זה מורכב מהרבה שלבים, אבל בסיכום הכללי, אתם עובדים פחות מרבע שעה ומקבלים מנה מפוארת

57,466 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock

את העוף כדאי להשרות כמה שיותר. זה מעניק לו מרקם רך ועסיסי ועושר טעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לרוטב

לירקות המוקפצים

לציפוי והקפצת העוף

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים מרינדה ומשרים את העוף: מערבבים את כל חומרי המרינדה, משרים בה את העוף ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועדיף ל- 12 שעות.

מכינים את הרוטב

2

יוצקים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב למעט הקורנפלור ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים בשליש והרוטב מתחיל להסמיך. מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים ומסירים מהכיריים.

מקפיצים את הירקות

3

מלהיטים ווק וברגע שהוא מתחיל לעשן מוסיפים שמן, שום וג'ינג'ר ומקפיצים כ- 1/2 דקה. מוסיפים פלפלים ומקפיצים כדקה. מוסיפים אננס, מקפיצים כדקה ומסירים מהכיריים. שומרים את הירקות בצד.

4

מצפים את העוף, מקפיצים ומגישים: מסננים את העוף מהמרינדה. מעבירים קורנפלור לשקית גדולה (רצוי שקית קוקי), מוסיפים את חתיכות העוף ומנערים עד שהן נעטפות בקורנפלור. מעבירים את תכולת השקית למסננת ומנערים כדי להיפטר מעודפי קורנפלור.

5

מלהיטים ווק וכשהוא מתחיל לעשן מוסיפים שמן. מוסיפים את העוף ומקפיצים כ- 5 דקות עד שהוא משחים. מחזירים את הירקות לווק,מוסיפים את הרוטב ומבשלים על להבה גבוהה כ- 2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם ועוטף את הירקות והעוף. מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק ושקדים ומגישים (רצוי על אורז לבן).