את העוף כדאי להשרות כמה שיותר. זה מעניק לו מרקם רך ועסיסי ועושר טעמים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
לרוטב
לירקות המוקפצים
לציפוי והקפצת העוף
להגשה
אופן ההכנה
1
מכינים מרינדה ומשרים את העוף: מערבבים את כל חומרי המרינדה, משרים בה את העוף ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועדיף ל- 12 שעות.
מכינים את הרוטב
2
יוצקים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב למעט הקורנפלור ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים בשליש והרוטב מתחיל להסמיך. מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים ומסירים מהכיריים.
מקפיצים את הירקות
3
מלהיטים ווק וברגע שהוא מתחיל לעשן מוסיפים שמן, שום וג'ינג'ר ומקפיצים כ- 1/2 דקה. מוסיפים פלפלים ומקפיצים כדקה. מוסיפים אננס, מקפיצים כדקה ומסירים מהכיריים. שומרים את הירקות בצד.
4
מצפים את העוף, מקפיצים ומגישים: מסננים את העוף מהמרינדה. מעבירים קורנפלור לשקית גדולה (רצוי שקית קוקי), מוסיפים את חתיכות העוף ומנערים עד שהן נעטפות בקורנפלור. מעבירים את תכולת השקית למסננת ומנערים כדי להיפטר מעודפי קורנפלור.
5
מלהיטים ווק וכשהוא מתחיל לעשן מוסיפים שמן. מוסיפים את העוף ומקפיצים כ- 5 דקות עד שהוא משחים. מחזירים את הירקות לווק,מוסיפים את הרוטב ומבשלים על להבה גבוהה כ- 2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם ועוטף את הירקות והעוף. מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק ושקדים ומגישים (רצוי על אורז לבן).