מתכון

עוף ממולא בערמונים ומרווה

זה העוף הכי עסיסי שתאכלו בחיים — מילה שלי! השריה של לילה במרינדה מחדירה המון לחות וטעמים לבשר העוף

15,831 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוף ממולא בערמונים ומרווה של שף רז רהב. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
עוף ממולא בערמונים ומרווה של שף רז רהב. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

לפני הצלייה אני מורח אותו בשכבה נדיבה של חמאה ומקרר כדי שהחמאה תתמצק היטב. זה מבטיח שהחמאה לא תיזל ברגע שהעוף ייכנס לתנור החם, אלא תמשיך לעטוף את העור ולהיספג בהדרגה במלית הערמונים, שנמצאת ממש תחת העור.

שימו לב: בשל ריבוי הנוזלים חייבים לתת לעוף מנוחה של 30 דקות לפני שפורסים.

טיפ: שמים פרוסות תפוחי אדמה או דלעת בתבנית שמתחת לרשת עם העוף וצולים יחד. בתום הצלייה הם יתקבלו צלויים, רכים וספוגי טעמי חמאה ועוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

למלית ערמונים ומרווה

אופן ההכנה

1

משרים את העוף במרינדה: מרתיחים את כל חומרי המרינדה בסיר גדול ומצננים. שמים את העוף בקופסה, יוצקים עליו את הנוזל, סוגרים עם מכסה ומעבירים למקרר ללילה.

מכינים את המלית

2

מחממים מחבת עם מחצית מכמות החמאה ומטגנים את שאר החומרים למעט פירורי לחם ומלח 20 דקות על להבה בינונית עד שהערמונים מעט מזהיבים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם חמאה, פירורי לחם ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.

3

ממלאים את העוף, מורחים בחמאה וצולים: כחצי שעה לפני הצלייה מוציאים את העוף מהמקרר ומסננים מנוזלי המרינדה. מניחים אותו על משטח עבודה ומפרידים בזהירות בידיים את שכבת העור מהחזה והשוקיים. מחדירים את המלית אל מתחת לעור ומיישרים עד לקבלת שכבת מלית אחידה. מכניסים לבטן העוף לימון וענפי תימין.

4

מורחים בנדיבות את העוף בחמאה רכה ומעבירים למקרר לשעתיים ועד לילה כדי שהחמאה תתקשה על פני העוף.

5

מחממים תנור ל-215 מעלות ומניחים רשת על גבי תבנית תנור.

6

מניחים את העוף על הרשת כשצד החזה כלפי מעלה וצולים 15 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים 50 דקות עד שהעוף משחים.

7

משהים למשך 30 דקות מנוחה לפני שפורסים. מגישים עם שעועית ירוקה או סלט מרענן.