מתכון

עוף סופרים עם ירקות בייבי ואיולי טרגון

סופרים היא צורת הפירוק של העוף לחזה המחובר לכנף - אפשר להזמין עוף מפורק בצורה זו בקצביות

3,246 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
  • 4 מנות
  • חצי שעה + שעתיים לפחות השריה
  • קל
  • כשר
  • עוף

זוהי  למעשה דרך אלגנטית יותר להגיש רבע עוף. ההשריה בבריין מעניקה לעוף עסיסיות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבריין

לירקות

לאיולי טרגון

אופן ההכנה

מכינים את הבריין

1

מרתיחים את כל מרכיבי הבריין עד שהמלח והסוכר נמסים. מצננים. משרים את חזות העוף בבריין שעתיים לפחות ועד 6 שעות.

מכינים את הירקות

2

מכינים קערת מי קרח. מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים (כמו לפסטה) וחולטים כל ירק עד לריכוך: אפונת שלג – 5 דקות, זוקיני וכרוב ניצנים - 10 דקות, גזר ולפת - 15 דקות. מעבירים כל ירק לקערת מי קרח. מסננים ומייבשים.

מכינים את האיולי

3

טורפים חלמון, חרדל ומלח עד לאיחוד. בזילוף איטי מאוד מוסיפים את השמן תוך כדי טריפה נמרצת עד לאיחוד. מוסיפים את החומץ והטרגון ומערבבים. מתקנים תיבול.

 מכינים את העוף

4

מוציאים את העוף מהבריין ומייבשים היטב עם נייר סופג. מחממים שמן זית במחבת טפלון רחבה על אש בינונית, מניחים את החזות על הצד של העור ומטגנים עד שהעור מוזהב וקריספי.

5

הופכים את החזות וממשיכים לטגן על אש קטנה כ־10 דקות תוך כדי "השקיית" העוף בנוזלי הטיגון. מוציאים מהמחבת ומעבירים לנייר סופג.

6

 מסננים את השמן שבו טוגנו העופות, מחזירים אותו למחבת ומטגנים בו את הירקות כ־5 דקות.

7

מסדרים בצלחות הגשה את הירקות, מניחים מעל את העוף וכף גדושה של האיולי.