מתכון

עוף עם סלט רימונים

המנה הזו מציעה דרך חגיגית לגוון את אופן ההכנה הפופולרי של נתחי פרגית על הגריל

10,384 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עוף עם סלט רימונים ואורז בורגול של אורנה ואלה. מתוך ספר הבישול "אורנה ואלה- ספר המתכונים 2". צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור
עוף עם סלט רימונים ואורז בורגול של אורנה ואלה. מתוך ספר הבישול "אורנה ואלה- ספר המתכונים 2". צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור

נתחי העוף מושרים ברכז רימונים, המקנה לעוף טעם מתקתק ומראה שחום ומגרה. עליהם פזור סלט רימונים שגרגיריו בוהקים. הזוהר הזה מתקבל אך ורק אם מקפידים על זהירות בקילוף הרימון ומוציאים את הגרגירים שלמים ונקיים. התוצאה היא שכר הוגן על הטרחה, ולעיתים גם על הכתמים בחולצה. הגשנו את העוף ברימונים עם אורז בורגול מתובל, שהוא אורז שנפלא גם למילוי עוף. פה הוא מוגש לצד העוף; תיבול האורז מיטיב עם טעם העוף ומשתלב ברעננות הרימון.

מתוך: אורנה ואלה, ספר המתכונים 2. אורנה אגמון, אלה שיין. 142 שקלים, הוצאת כנרת זמורה ביתן

לאורז בורגול עם הל, רוזמרין וציפורן

6-4 שעות השרייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוף

לסלט רימונים

אופן ההכנה

מכינים פרגיות

1

מנקים את הפרגיות מגידים ועצמות וחותכים לחתיכות בגודל 5-4 ס״מ. מערבבים את שאר המרכיבים בקערה, מוסיפים את הפרגיות ומערבבים. מאחסנים במקרר 6-4 שעות או לילה.

מכינים סלט רימונים

2

מערבבים את גרגירי הרימון עם הרכז או הסירופ, השמן, המלח והצ׳ילי. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים בעדינות.

צורבים את הפרגיות ומגישים

3

מחממים היטב מחבת גריל או גריל פחמים. מוציאים את הפרגיות מהמרינדה וצורבים אותן במחבת החמה (לא לוהטת כיוון שהן נשרפות בקלות) כ־3 דקות מכל צד. מניחים את הפרגיות על צלחת הגשה, לצדן אורז בורגול (ראו מתכון) ומעליהן סלט הרימונים.

כריכת הספר של אורנה ואלה. באדיבות: ההוצאה
כריכת הספר של אורנה ואלה. באדיבות: ההוצאה