מתכון

עוף פרפר עם תאנים טריות, שקדים ודבש

הדבש והתאנים יוצרים מעין ריבה, שמעניקה לעוף מתקתקות וצבע שחום

21,466 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוף פרפר עם תאנים טריות, שקדים ודבש של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוף פרפר עם תאנים טריות, שקדים ודבש של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

העוף השטוח נצלה באופן אחיד יותר. הוא מרשים גם בהגשה למרכז השולחן וקל לפרוס ולהגיש. שמרו את המתכון לחגים – הוא יניב מנה עיקרית חגיגית וקלה להכנה.

טיפ: צולים את העוף על רשת המונחת על תבנית ובה תפוחי אדמה חתוכים לפלחים (אפשר להשאיר אותם בקליפתם). נוזלי הצלייה שמטפטפים מהעוף מפיקים תפוחים אדמה שחומים, פריכים ומתקתקים. לצלייה אחידה מערבבים את תפוחי האדמה פעם-פעמיים במהלך הצלייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתיבול

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מסירים את עמוד השדרה של העוף בעזרת מספריים ייעודיים ומשטחים אותו (אפשר לבקש מהקצב).

3

מערבבים בקערה את חומרי התיבול. מורחים את העוף משני הצדדים ומניחים אותו בתבנית כשצד העור כלפי מעלה. מסדרים תאנים ושקדים פרוסים מעל העוף ומסביב.

4

צולים את העוף כשעה. במהלך הצלייה מברישים את העוף פעמיים-שלוש בנוזלים שנקווים בתחתית התבנית. העוף מוכן כשהעור חרוך, פריך וזהוב.

5

ממתינים 10 דקות, מפזרים פרוסות של תאנים טריות, שקדים ומעט דבש ומגישים.