מתכון

עוף צלוי בכרוב ובצל

כשמאדים כרוב ובצל ארוכות על אש קטנה מתקבלת מעין קונפיטורה סמיכה בעלת טעמים מתקתקים ממיצוי כל הסוכרים שבירקות

31,755 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

צורבים כרעיים בסיר רחב (שמתאים גם לתנור) עם שמן זית או שומן אווז כשהצד של העור כלפי מטה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

2

מוסיפים לסיר כרוב ובצלים ומאדים כשעה על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהירקות שחומים ורכים מאוד, כמעט כמו קונפיטורה.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מוסיפים את הכרעיים לסיר כשהעור כלפי מעלה. מכסים ברדיד אלומיניום או במכסה ואופים כשעה. מסירים את הכיסוי, מגבירים את חום התנור למקסימלי ומשחימים כ־10 דקות.

4

מושחים את פרוסות הלחם בשמן זית ומשפשפים את השום. קולים את הפרוסות עד שהן מזהיבות. מניחים את הפרוסות הקלויות בצלחות הגשה, מסדרים מעל כל פרוסה כף גדושה מהירקות וכרע.