מתכון

עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה

המייפל מעצים את המתיקות של התאנים ונותן לכל התבשיל זיגוג שחום ומבריק. מגישים עם פירה, אורז, פולנטה או קוסקוס

11,607 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה של רות אוליבר (צילום: shutterstock)
עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה של רות אוליבר (צילום: shutterstock)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים את נתחי העוף עם שאר החומרים ומסדרים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

3

אופים שעה-שעה ורבע עד שהעוף משחים והירקות מתרככים. מדי 20 דקות מזלפים את הנוזלים המצטברים בתחתית התבנית על העוף והירקות.