מתכון

ענבים בטאבון עם גלידת יוגורט

קינוח קיצי כיפי ומרענן עם מקסימום טעם. אם אין לכם טאבון - צלו את הענבים בתנור בחום מרבי

1,085 בשלנים התעניינו במתכון זה
ענבים בטאבון עם גלידת יוגורט של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
ענבים בטאבון עם גלידת יוגורט של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

טל פייגנבאום: "אני אוהב לצלות פירות, מכיוון שהצלייה מוציאה מהם מקסימום טעם. אם אין לכם טאבון, צלו את הענבים בתנור בחום מרבי".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדבש ענבים מתובל

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

צולים 3 סוגי אשכולות ענבים 10־15 דקות, עד שהם מתפקעים מעט ומזהיבים. מוציאים מהתנור ושומרים בצד.

מכינים דבש ענבים

3

מניחים בקערה דבש ענבים, אורגנו, שאטה וקליפת לימון מגוררת ומערבבים.

מרכיבים את המנה ומגישים

4

מניחים את אשכולות הענבים הצלויים על צלחת הגשה, יוצקים מעל דבש ענבים מתובל, מוסיפים 1־2 כפות גלידת יוגורט, מקשטים בעלי אורגנו ומגישים מיד.