בימי הקיץ, כשהשבת נכנסת מאוחר, אני עושה לילדים עראייס על האש. אפשר כמובן לצלות את העראייס על מחבת פסים חמה או אפילו בטוסטר משולשים (למי שיש טוסטר בשרי).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקבב
אופן ההכנה
1
מערבבים את כל מרכיבי הקבב יחד ולשים היטב. טומנים תערובת בשר בגודל קבב בתוך כל חצי פיתה.
2
צולים במנגל פתוח (כדי שהחום הגבוה לא ישרוף את הפיתה) - כ-5 דקות מכל צד עד שהפיתה פריכה והבשר עשוי. לחילופין צולים במחבת (אפשר לשמן אך לא חובה) או בטוסטר. מגישים עם טחינה וסלסה.
המתכון מתוך ספרה של איה קרמרמן "מתרגשת", בהוצאת מודן. 98 שקלים, 219 עמ'. כשר