מתכון

פאבה: ממרח אפונה צהובה

ה"חומוס" היווני עשוי מאפונה צהובה, מינוס הטחינה. אחד היתרונות של ה״חומוס״ הזה הוא שאין צורך להשרות ולהמתין

81,338 בשלנים התעניינו במתכון זה
פאבה- ממרח אפונה צהובה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
פאבה- ממרח אפונה צהובה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

ה"חומוס" היווני עשוי מאפונה צהובה, מינוס הטחינה. במקור מכינים אותו מקטנייה מעודנת בשם Santorini Fava. אפונה צהובה דומה לה מאוד, אבל היא זולה יותר והרבה יותר זמינה. אחד היתרונות של ה״חומוס״ הזה הוא שאין צורך להשרות ולהמתין — מבשלים את הגרגירים עד לריכוך ותוך חצי שעה יש מנת ניגוב טעימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה עדינה. מוסיפים שום ואפונה ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח השום. מוסיפים מים ואורגנו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים בסיר פתוח כחצי שעה עד שהאפונה רכה לגמרי. מסננים ושומרים בצד את נוזלי הבישול.

2

מעבירים למעבד מזון (עם מחצית מנוזלי הבישול), מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה. מזלפים בהדרגה את יתרת שמן הזית וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד במרקם של חומוס. אם חסרים נוזלים, מוסיפים בהדרגה 3-2 כפות מנוזלי הבישול בכל פעם.

3

מורחים את הממרח בצלחות הגשה (כמו חומוס), מפזרים פטרוזיליה ומזלפים שמן זית בנדיבות. מגישים חמים לצד פיתות או לחם שטוח. הממרח הכי טעים סמוך להגשה אך יישמר עד יממה בקירור.