מתכון

פבלובה של קיץ

גירסה קייצית לפבלובה הקלאסית

3,051 בשלנים התעניינו במתכון זה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרנג:

לשנטיי שקדים:

לקולי משמש סמיך:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים מרנג צרפתי:

1

במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבון עם הסוכר כ-8 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.

2

מקפלים פנימה בעדינות את אבקת הסוכר וזסט הלימון.

3

משמנים ומסכרים רינג בגודל של 18X2, מניחים על נייר אפייה משומן ומסוכר (אפשר גם נייר אפיה) וממלאים במרנג, משטחים ומחליקים בעזרת פלטה.

4

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות, עד שהמרנג זהוב ומעט נסדק. שימו לב: המרנג יעלה ואפילו יכפיל את נפחו, לא להבהל.

5

מקררים את המרנג, הופכים על צלחת ומסירים את הרינג ואת נייר האפיה.

מכינים שנטיי שקדים

6

במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל מרכיבי השנטיי עד לקבלת קצפת יציבה.

מכינים קולי משמש:

7

בסיר קטן מביאים את כל המרכיבים לרתיחה, תוך כדי ערבוב במטרפה. מקררים.

מרכיבים:

8

חותכים את המלון לקוביות של 1 ס"מ ומערבבים עם הקולי.

9

מניחים מתערובת המלון והקולי על המרנג. מזלפים מעל את השנטיי. מקשטים עם חתיכות של ליצ'י ושקדים.