מתכון

פאד קפאו: אטריות אורז ובקר ברוטב בזיליקום חריף

פאד קפאו, או מחבת בזיליקום בתרגום ישיר, היא אחת ממנות הדגל של המטבח התאילנדי

20,435 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
פאד קפאו: אטריות אורז עם נתחי בקר ברוטב בזיליקום חריף של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
פאד קפאו: אטריות אורז עם נתחי בקר ברוטב בזיליקום חריף של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

במנה הטעימה הזו יש בשר טחון מוקפץ עם בזיליקום, המוגש עם אורז וביצת עין. הבזיליקום התאילנדי, שאפשר למצוא בדוכני ירק גם בשם ריחן פרסי, מאופיין בטעם אניסי מיוחד ועדין. בהשראת השפית סבינה ולדמן (המגישה במסעדת בומביקס מורי פאד קפאו עם אטריות אורז) החלפתי את האורז המאודה הפשוט באטריות ארוכות ורחבות, ובמקום בשר טחון השתמשתי בנתחונים עבים של כתף בקר. מי שאוהב בשר רך יותר יכול להשתמש בסינטה, באנטרקוט או בנתח שרירי אחר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את האטריות במים קרים במשך 40 דקות. אם משתמשים באטריות ארוכות גוזרים אותן לאורך של כ-20 ס"מ. מסננים.

2

יוצקים מים רותחים על האטריות, משהים במשך 20-30 שניות ומעבירים לכלי עם מים קרים. מסננים.

3

מחממים מחבת רחבה על להבה גדולה עד שהיא לוהטת. מוסיפים את השמן והבשר וצורבים כדקה בכל צד עד שהבשר מזהיב. מוציאים לצלחת.

4

מוסיפים למחבת את הבצל, השום, הצ'ילי והג'ינג'ר ומטגנים-מערבבים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הרטבים, מחזירים את הבשר ומוסיפים את הבזיליקום והבצל הירוק. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

5

מכינים ביצי עין במחבת נפרדת. מסדרים את אטריות האורז בצלחות הגשה ומניחים את המוקפץ.

6

מניחים על כל מנה ביצת עין, מפזרים עלי בזיליקום טרי ומגישים.