החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מניחים קוביות חציל בצלחת שטוחה בשכבה אחת. מעבירים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה גבוהה 2 דקות (תהליך זה מקביל להמלחה של החצילים וגורם להם להגיר נוזלים). מייבשים בעזרת מגבת נייר.
2
מלהיטים סיר רחב ושטוח. מוסיפים מחצית מכמות שמן הזית ואת קוביות החציל. מטגנים על להבה גבוהה 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות ומוציאים לצלחת.
3
מוסיפים לסיר את שאר שמן הזית, בצל ופלפל אדום. מטגנים על להבה בינונית כ- 3 דקות עד שהפלפל מתחיל להתרכך.
4
מוסיפים שום, אורז ופפריקה ומעט מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
5
מוסיפים פרוסות עגבנייה, עגבניות מרוסקות ו- 2 כוסות ציר. בוחשים היטב, מחזירים לסיר את קוביות החציל ומביאים לרתיחה.
6
בינתיים מחממים את הכוס הנותרת של הציר בסיר קטן על להבה בינונית, למקרה הצורך.
7
מנמיכים את להבת הסיר המרכזי לבינונית ומבשלים ללא כיסוי כ- 20 דקות עד שהאורז רך והאורז שבתחתית שחום. אם במהלך הבישול האורז ספח את כל הנוזלים ולא התרכך, מוסיפים מעט מהציר החם.
8
לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה וגבינת פטה מפוררת. שומרים במקרר עד 5 ימים.