מתכון

פאייה בלקנית

לא בדיוק פאייה לפי הספר, אבל כן תבשיל אורז קטיפתי ורב משתתפים בדיוק כמו בספרד. אל תוותרו על גבינת הפטה מלמעלה

20,741 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פאייה בלקנית של עז תלם. צילום: דניאל לילה
פאייה בלקנית של עז תלם. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים קוביות חציל בצלחת שטוחה בשכבה אחת. מעבירים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה גבוהה 2 דקות (תהליך זה מקביל להמלחה של החצילים וגורם להם להגיר נוזלים). מייבשים בעזרת מגבת נייר.

2

מלהיטים סיר רחב ושטוח. מוסיפים מחצית מכמות שמן הזית ואת קוביות החציל. מטגנים על להבה גבוהה 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות ומוציאים לצלחת.

3

מוסיפים לסיר את שאר שמן הזית, בצל ופלפל אדום. מטגנים על להבה בינונית כ- 3 דקות עד שהפלפל מתחיל להתרכך.

4

מוסיפים שום, אורז ופפריקה ומעט מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.

5

מוסיפים פרוסות עגבנייה, עגבניות מרוסקות ו- 2 כוסות ציר. בוחשים היטב, מחזירים לסיר את קוביות החציל ומביאים לרתיחה.

6

בינתיים מחממים את הכוס הנותרת של הציר בסיר קטן על להבה בינונית, למקרה הצורך.

7

מנמיכים את להבת הסיר המרכזי לבינונית ומבשלים ללא כיסוי כ- 20 דקות עד שהאורז רך והאורז שבתחתית שחום. אם במהלך הבישול האורז ספח את כל הנוזלים ולא התרכך, מוסיפים מעט מהציר החם.

8

לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה וגבינת פטה מפוררת. שומרים במקרר עד 5 ימים.