מתכון

פאייה ירוקה עם נקניקיות קיבוצניה וצ’וריסוס

הצ’וריסוס שמשלבות בין בקר לכבש משביחות במהלך הטיגון. אליהן מצטרפות נקניקיות בעישון עדין, המחמיא לטעמי הפאייה

3,573 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

נקניקיות, לרוב צ’וריסוס הפיקנטיות, הן אורחות רצויות בקדרה הספרדית הקלאסית. הצ’וריסוס של מזרע משלבות בין בקר לכבש ומשביחות במהלך הטיגון. אליהן מצטרפות נקניקיות קיבוצניה (שמן ניתן להן כי המתכון המקורי פותח בקיבוץ מזרע), שניחנו בטעם עישון עדין, המחמיא מאוד לטעמי הפאייה הרעננה הזאת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לממרח פטרוזיליה:

לתערובת פפריקה:

לפאייה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים ממרח פטרוזיליה:

1

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון לממרח חלק.

מכינים תערובת פפריקה:

2

מערבבים בקערה שני סוגי פפריקה, מוסיפים שמן זית ומערבבים לתערובת אחידה.

מכינים את הפאייה:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מחממים שמן במחבת פאייה בקוטר 40 ס”מ (או במחבת גדולה בקוטר דומה) על להבה גבוהה ומטגנים שני סוגי נקניקיות 3 דקות להשחמה.

5

מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים דקה. מוסיפים אפונת גינה ואספרגוס ומבשלים 5 דקות. מוסיפים אורז ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב.

6

מוסיפים 2 כפות מתערובת הפפריקה, פסטו אדום, ציר עוף ותבלינים ומביאים לרתיחה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

7

אופים ללא מכסה כ-20 דקות עד שכל הנוזלים מצטמצמים והאורז מוכן.

8

מגישים עם הרבה לימון ופטרוזיליה קצוצה.