מתכון

פאייה סרטנים

לסרטנים יש טעם ים מובהק, וטעמי אניס מעצימים ומחמיאים להם

2,570 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
פאייה סרטנים של ברק אהרוני. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
פאייה סרטנים של ברק אהרוני. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

כל הסודות והטיפים להכנת פאייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים ציר ולמון גראס לסף רתיחה ושומרים מכוסה על להבה נמוכה.

2

מחממים שמן זית בפאייה או במחבת בקוטר 40 ס“מ בעלת תחתית עבה. מוסיפים זרעי שומר, סלרי, שום, צ‘ילי ושומר ומאדים עד שמתחיל להתרכך ועולה ריח. מוסיפים אורז ומטגנים יחד 3 דקות. מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות ולהיספג בגרגרים.

3

יוצקים 150 מ“ל מהציר החם, מביאים לרתיחה וממשיכים את הבישול ללא מכסה. בכל פעם שהציר מתאדה מוסיפים עוד 150 מ“ל. מדי פעם מערבבים.

4

עם סבב הציר האחרון מוסיפים את הסרטנים, מכסים ומבשלים 8-6 דקות עד שהם מחליפים את הצבע והבשר מלבין.

5

מוסיפים שמיר, טועמים ומתבלים במלח ופלפל.