החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
אופן ההכנה
1
מערבלים במיקסר עם וו לישה חמאה, סוכר, מלח, קמח ואבקת אפייה עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלב בהדרגה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד (לא בטוח שתצטרכו להשתמש בכל החלב).
2
קורצים מהבצק חתיכות גדולות ומשטחים אותן בעזרת הידיים על תחתית התבנית (בקוטר 26 ס"מ) והדפנות לשכבה בעובי כ- 1/2 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
4
מקציפים שמנת מתוקה במהירות בינונית כדקה. מוסיפים ביצה טרופה בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר.
5
מחממים חמאה במחבת ומטגנים בצלים על להבה בינונית כ־5 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים פלפל שחור, מערבבים ומסדרים את המלית על הבצק.
6
מסננים אספרגוס ומסדרים את הגבעולים על מלית הבצל. יוצקים את הקצפת, מחליקים ומפזרים מעליה גבינה.
7
אופים כ- 30 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים לצינון והתייצבות כ- 10 דקות. שומרים במקרר עד יומיים.