מתכון

פאי אספרגוס

הפאי הזה הוא מנה דרום אפריקאית מסורתית. הוא עשיר בחמאה, אבל בזכות חמצמצות האספרגוס הלבן המשומר אינו כבד

4,605 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פאי אספרגוס של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה
פאי אספרגוס של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

1

מערבלים במיקסר עם וו לישה חמאה, סוכר, מלח, קמח ואבקת אפייה עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלב בהדרגה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד (לא בטוח שתצטרכו להשתמש בכל החלב).

2

קורצים מהבצק חתיכות גדולות ומשטחים אותן בעזרת הידיים על תחתית התבנית (בקוטר 26 ס"מ) והדפנות לשכבה בעובי כ- 1/2 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

4

מקציפים שמנת מתוקה במהירות בינונית כדקה. מוסיפים ביצה טרופה בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר.

5

מחממים חמאה במחבת ומטגנים בצלים על להבה בינונית כ־5 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים פלפל שחור, מערבבים ומסדרים את המלית על הבצק.

6

מסננים אספרגוס ומסדרים את הגבעולים על מלית הבצל. יוצקים את הקצפת, מחליקים ומפזרים מעליה גבינה.

7

אופים כ- 30 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים לצינון והתייצבות כ- 10 דקות. שומרים במקרר עד יומיים.