החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית
למלית
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית
1
מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים תבנית פאי בעלת תחתית נשלפת בקוטר 24 ס"מ בשמן זית ומרפדים תבנית תנור נוספת בנייר אפייה.
2
משרים תמרים במים חמים 20 דקות. מסדרים פקאן על נייר האפייה בתבנית וקולים 10 דקות. מצננים מעט.
3
שולפים את התמרים מנוזל ההשריה (לא צריך לסחוט) ומעבירים למכל מעבד המזון או הבלנדר. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקלויים ויתר חומרי הקלתית וטוחנים לעיסה דביקה ונוחה לעבודה. מהדקים את העיסה לתחתית ודפנות תבנית הפאי, מעבירים לתנור ואופים 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
מכינים את המלית
4
מוציאים את קרם הקוקוס מהמקרר, מעבירים את השומן שהתקרש למעלה (לא משתמשים בנוזל) לקערה ומקציפים לקבלת קצפת קוקוס (מעט פחות אוורירית מקצפת על בסיס שמנת).
5
טוחנים תמרים וחמאת קקאו בבלנדר או במעבד מזון לעיסה קרמית ומעבירים לקערה. מוסיפים חמאת שקדים ומלח, מערבבים ומקפלים פנימה את קרם הקוקוס המוקצף לתערובת אחידה.
6
יוצקים את המלית על הקלתית ומסדרים מעליה אגוזי פקאן מהמרכז החוצה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות.