מתכון

פאי פקאן

פאי דאבל פקאן - גם בקלתית וגם במלית, שהפכה לקרם פטיסייר מנוקד בפקאנים סיניים קצוצים

12,163 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
פאי פקאן של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
פאי פקאן של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

פאי פקאן הוא הפאי הרשמי של מדינת טקסס. כאן הלכתי על דאבל פקאן – גם בקלתית וגם במלית, שהפכה אצלי לקרם פטיסייר מנוקד פקאנים סיניים קצוצים. קרם פטיסייר מפתח קרום עבה במהירות, ולכן נהוג לכסות את פניו בניילון נצמד לפני הקירור. לי יש פטנט נוסף: לוקחים חתיכת חמאה (אפשר אפילו עם העטיפה) ומורחים על הקרם החם – החמאה תימס עליו במהירות ותמנע ממנו להתעבות ולהתקשות. את הפאי הזה מומלץ להכין ולהגיש באותו יום.

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית

לפטיסייר פקאן

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

מעבדים אבקת סוכר, פלפל אנגלי, אגוזים וקמח במעבד מזון בפולסים לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומעבדים רק עד להיווצרות פירורים. מוסיפים מלח ומים ומעבדים רק עד שמתגבש בצק.

2

אוספים את הבצק לכדור, משטחים מעט ועוטפים בניילון נצמד. מקררים שעתיים.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בעובי 4-3 מ"מ ומרפדים בו את בסיס התבנית והשוליים. מחוררים את בסיס הבצק בעזרת מזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא לשעה.

4

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

5

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בעובי 4-3 מ"מ

6

אופים 20 דקות. מנמיכים את הטמפ' ל- 170 מעלות, מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה ואופים 20 דקות נוספות עד הזהבה.

מכינים פטיסייר פקאן

7

טורפים חלמון, 2 כפות סוכר, קורנפלור ו- 2 כפות חלב בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.

8

יוצקים את יתרת החלב לקלחת קטנה, מגררים פנימה את תוכנו של מקל וניל ומוסיפים גם את מקל הווניל עצמו. מביאים לרתיחה.

מבצעים השוואת טמפרטורות

9

יוצקים שליש מהחלב הרותח לתערובת החלמון והקורנפלור תוך כדי טריפה. מחזירים את התערובת לחלב הרותח שבסיר ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כמה דקות עד שהתערובת מבעבעת קלות, מסמיכה מאוד ומצפה גב של כף עץ (לבדיקות מוכנות: מעבירים אצבע על גב הכף. אם השביל לא נסגר, הקרם מוכן).

10

מעבירים את הקרם לקערה ומשמנים את פניו בחמאה. מניחים ניילון נצמד ישירות על הקרם ומעבירים למקרר ל- 3 שעות לפחות.

11

כשהתערובת קרה מסלקים את מקל הווניל ומעבירים אותה למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים לקבלת קרם חלק.

12

מקציפים שמנת מתוקה עם יתרת הסוכר בקערת מיקסר נקייה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך הקרם, מוסיפים פקאנים ומקפלים אותם בעדינות עד שנטמעים בתערובת.

13

מעבירים לשקית זילוף ומזלפים פסגות יפות על הקלתית.

14

לפני ההגשה: זורים פקאנים סיניים קצוצים.