מתכון

פאי רועים בהפתעה

שתי מנות חורפיות שחברו יחדיו: תפוח אדמה אפוי ובתוכו תערובת של בשר טחון ופירה סלרי

3,815 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
פאי רועים בהפתעה של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)
פאי רועים בהפתעה של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)

מנה קלאסית לחורף, כיוון שאז שורשי הסלרי מגיעים לממדים של כדורי טניס. אפשר להוסיף לפירה 2 חלמונים, מה שנותן לו גוון זהוב עמוק וטעם עשיר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 5- מנות:

למלית הבשר:

לפירה:

לפיזור:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים תבנית תנור.

2

מכינים את תפוחי האדמה למילוי: מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים עליו תפוחי אדמה.

3

אופים כשעה וחצי-שעתיים עד שמוכנים לגמרי. מצננים.

4

בינתיים מכינים את הבשר למלית: מחממים מחבת עם שמן. מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים גזר, סלרי ותימין ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמשנה את צבעו לאפור.

5

מוסיפים יין ומבשלים עד שמתאדה לחלוטין. מוסיפים רסק עגבניות וציר, מביאים לרתיחה, מכסים למחצה ומבשלים כ 20- דקות עד שהבשר מתרכך והנוזלים ברובם מתאדים. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים. מסירים מהכיריים.

6

מכינים את הפירה: מבשלים תפוחי אדמה וסלרי במים עם חלב כ 20 דקות עד ריכוך. מסננים. קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה גדולה עם הסלרי.

7

מסירים “מכסה” מכל תפוח אדמה אפוי, מרוקנים את מרבית הליבה ומוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה והסלרי. מועכים לפירה ומערבבים עם חמאה, מלח ואגוז מוסקט. מערבבים פנימה חלמונים (לא חובה).

8

מחממים תנור ל 180 מעלות.

9

ממלאים ואופים: מערבבים את הבשר הטחון המבושל עם מעט מהפירה וממלאים את תפוחי האדמה. מכסים בשכבה של פירה, מפזרים מעל גבינת פרמזן ומניחים בתבנית.

10

אופים כ 25 דקות עד הזהבה ומגישים.