מתכון

פאי שוקוקוקוס של קרין גורן

עוגה לפסח, אבל לא רק, שמכינים בצ'יק, בלי מיקסר ובלי מעבד מזון

85,434 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
פאי שוקוקוקוס | צילום: שי פרנקו | סטיילינג: אינה גוטמן
פאי שוקוקוקוס | צילום: שי פרנקו | סטיילינג: אינה גוטמן

לפאי בגרסת פרווה מחליפים את השמנת המתוקה בכמות זהה של חלב קוקוס או שמנת צמחית, ומשתמשים בממרח שוקולד פרווה.

תבנית פאי 24־26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס קוקוס

למלית שוקולד

לזיגוג

אופן ההכנה

בסיס הקוקוס

1

בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים עם סוכר. מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב.

2

משמנים את התבנית ומהדקים את התערובת בידיים לתחתית ולדפנות.

המלית

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מחממים במיקרוגל ממרח שוקולד ושמנת מתוקה במשך דקה וטורפים לאיחוד. טורפים פנימה חלמונים בזריזות.

5

שופכים על בסיס הקוקוס ואופים 20-25 דקות, עד להתייצבות (המלית נשארת רכה ורוטטת כמו ג'לי בסוף האפייה. היא תתייצב במקרר). מצננים מעט.

הזיגוג

6

מחממים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה במשך דקה וטורפים לאיחוד. שופכים על העוגה לציפוי.

7

מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.