מתכון

פאי תפוחים אמריקאי מבושם

השילוב בין תפוחים לקינמון הוא קלאסיקה שמופיעה בקינוחי תפוחים רבים

11,256 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אני אוהבת להרגיש את התפוחים בעוגה, ולכן חותכת אותם לקוביות גדולות ומבשלת רק עד שהם מתרככים מעט ולא מאבדים לגמרי את צורתם. וזה גם יפה יותר: כיסוי הבצק נראה כמעט מבעבע והעוגה מקבלת מראה כפרי מחוספס. והנה טיפ: לפני שמניחים את התפוחים על הבצק מברישים אותו בחלבון – הוא משמש כחומר איטום ומונע מהמלית הרטובה לפגוע בפריכות של הבצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לאפייה:

למלית התפוחים:

להברשה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ואופים

1

שמים את כל חומרי הבצק מלבד הביצה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

2

מרדדים שני שלישים מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ (את השליש הנותר שומרים במקרר) ומרפדים את התחתית ושולי התבנית בבצק. מעבירים למקפיא ל-30 דקות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מניחים נייר אפייה על הבצק ועליו 1/2 ק"ג קטניות, שישמשו כמשקולת.

5

אופים 20-18 דקות עד שהתחתית נראית יציבה. מסירים את המשקולת ומצננים מעט. משאירים את התנור דולק.

בינתיים מכינים את המלית

6

שמים בסיר תפוחים, סוכר חום, תבלינים וחמאה ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים, אך עדין מעט יציבים. מערבבים מדי פעם.

7

מוסיפים לסיר תערובת קורנפלור, מערבבים ומבשלים כדקה עד להסמכה. מסירים מהכיריים ומצננים.

8

מרכיבים את הטארט ואופים שוב: מברישים את תחתית הפאי והשוליים האפויים בחלבון ומניחים את המלית.

9

מרדדים את שליש הבצק הנותר על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ ומניחים את יריעת הבצק מעל התפוחים. מסירים את עודפי הבצק ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. מחוררים את מרכז יריעת הבצק בעזרת קורץ בקוטר 3 ס"מ (כדי שהאדים יוכלו לצאת החוצה במהלך האפייה).

10

אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

11

שומרים מכוסה בטמפ' החדר עד 3 ימים.