מצננים את הבצק המוכן במקרר חצי שעה
טיפ: כדאי לפתוח את דלת התנור באמצע האפייה לשחרור האדים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פריך:
לקרם שקדים:
אופן ההכנה
בצק:
1
מעבדים את תערובת הקמחים ואבקת הסוכר במעבד מזון. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומעבדים במערבל יחד עם תערובת הקמחים ואבקת הסוכר.
2
מוסיפים את החלמונים, המים והגלוקוזה וממשיכים בערבול עד קבלת בצק אחיד.
3
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
קרם:
4
חותכים את החמאה לקוביות. מערבבים במעבד מזון את אבקת השקדים, אבקת הסוכר והחמאה לקרם חלק.
5
מוסיפים תוך כדי עיבוד את הביצים בזו אחר זו לתוך הקרם ומוסיפים את הרום.
6
מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30x40 ומחוררים עם מזלג את שטחו המרכזי (לא את השוליים).
7
מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את קרם השקדים על הבצק, משאירים שוליים ברוחב 2 ס"מ לאורך כל הפאי.
8
קולפים את התפוחים, חוצים ומגלענים אותם, וחותכים לפרוסות דקות. מסדרים את פלחי תפוחי העץ כשהם חופפים ונשענים זה על זה בצורת רעפים, כך שיכסו בצפיפות גדולה את כל קרם השקדים.
9
ממסים את החמאה ומורחים בעדינות שכבה דקה על התפוחים. מפזרים על התפוחים סוכר וקינמון.
אפייה:
10
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ–30 דקות עד שהתפוחים ושולי הבצק שתפחו מקבלים גוון חום זהבהב.