מתכון

פאי תפוחי עץ צרפתי

עוגת תפוחים מושקעת שתקצור את מלוא המחמאות בשולחן החג

9,219 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פאי תפוחי עץ צרפתי ללא גלוטן של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
פאי תפוחי עץ צרפתי ללא גלוטן של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

מצננים את הבצק המוכן במקרר חצי שעה
טיפ: כדאי לפתוח את דלת התנור באמצע האפייה לשחרור האדים. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך:

לקרם שקדים:

אופן ההכנה

בצק:

1

מעבדים את תערובת הקמחים ואבקת הסוכר במעבד מזון. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומעבדים במערבל יחד עם תערובת הקמחים ואבקת הסוכר.

2

מוסיפים את החלמונים, המים והגלוקוזה וממשיכים בערבול עד קבלת בצק אחיד.

3

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

קרם:

4

חותכים את החמאה לקוביות. מערבבים במעבד מזון את אבקת השקדים, אבקת הסוכר והחמאה לקרם חלק.

5

מוסיפים תוך כדי עיבוד את הביצים בזו אחר זו לתוך הקרם ומוסיפים את הרום.

6

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30x40 ומחוררים עם מזלג את שטחו המרכזי (לא את השוליים).

7

מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את קרם השקדים על הבצק, משאירים שוליים ברוחב 2 ס"מ לאורך כל הפאי.

8

קולפים את התפוחים, חוצים ומגלענים אותם, וחותכים לפרוסות דקות. מסדרים את פלחי תפוחי העץ כשהם חופפים ונשענים זה על זה בצורת רעפים, כך שיכסו בצפיפות גדולה את כל קרם השקדים.

9

ממסים את החמאה ומורחים בעדינות שכבה דקה על התפוחים. מפזרים על התפוחים סוכר וקינמון.

אפייה:

10

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ–30 דקות עד שהתפוחים ושולי הבצק שתפחו מקבלים גוון חום זהבהב.