מתכון

פודינג לחם אספרגוס

פודינג לחם לא חייב להיות מתוק. הנה מאפה זהוב ומוקרם של קוביות לחם, גבינת גרוייר ואספרגוס (או ירק אחר), שמתהדר בטעמים של פונדו שוויצרי

2,484 בשלנים התעניינו במתכון זה
פודינג לחם אספרגוס. צילום: shutterstock
פודינג לחם אספרגוס. צילום: shutterstock

המתכון מותאם לתבנית בגודל 25X12 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס.

2

מערבבים את כל החומרים למעט הגבינה, מתבלים ומניחים ל-10 דקות, כדי שהטעמים ייספגו.

3

מעבירים לתבנית ומפזרים גבינה.

4

אופים 45-40 דקות עד שזהוב ויציב. מגישים חם.

גיוונים:

• מחליפים חצי מכמות הגבינה בגבינת עיזים או גורגונזולה.
• מתבלים את התערובת בשום ותימין.

באותה שיטה מכינים:
• פודינג לחם כרישה: במקום אספרגוס משתמשים ב-2 גבעולי כרישה קצוצים ומאודים ב-2 כפות חמאה.
• פודינג לחם ארטישוק: במקום אספרגוס משתמשים ב-8 תחתיות ארטישוק מהקפאה קצוצות ומוקפצות בשמן זית או משומרות בשמן זית.
• פודינג לחם פטריות: במקום אספרגוס משתמשים בסלסילת פטריות פרוסות + 10 גרם פורצ‘יני מיובשות שהושרו ונקצצו.