המתכון מותאם לתבנית בגודל 25X12 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס.
2
מערבבים את כל החומרים למעט הגבינה, מתבלים ומניחים ל-10 דקות, כדי שהטעמים ייספגו.
3
מעבירים לתבנית ומפזרים גבינה.
4
אופים 45-40 דקות עד שזהוב ויציב. מגישים חם.
גיוונים:
• מחליפים חצי מכמות הגבינה בגבינת עיזים או גורגונזולה.
• מתבלים את התערובת בשום ותימין.
באותה שיטה מכינים:
• פודינג לחם כרישה: במקום אספרגוס משתמשים ב-2 גבעולי כרישה קצוצים ומאודים ב-2 כפות חמאה.
• פודינג לחם ארטישוק: במקום אספרגוס משתמשים ב-8 תחתיות ארטישוק מהקפאה קצוצות ומוקפצות בשמן זית או משומרות בשמן זית.
• פודינג לחם פטריות: במקום אספרגוס משתמשים בסלסילת פטריות פרוסות + 10 גרם פורצ‘יני מיובשות שהושרו ונקצצו.