מתכון

פודינג לחם שאור-זיתים עם בטטה, גבינת צאן ותימין

הבלילה של הפודינג עם הלחם היא הבסיס של המאפה — הקלתית אם תרצו. בגרסה שלפניכם המרכיבים יוצרים הרמוניה מוצלחת במיוחד

11,841 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פודינג לחם שאור-זיתים עם בטטה, גבינת צאן ותימין של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
פודינג לחם שאור-זיתים עם בטטה, גבינת צאן ותימין של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

תבנית מרובעת בגודל 22 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הבטטות בסיר עם מים 15 דקות או אופים 20 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהן רכות אך לא מדי. מקלפים, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים גבינת צאן, שום ותימין, מתבלים במלח ומערבבים.

3

טורפים בקערה נפרדת ביצים, שמנת ומלח.

4

משמנים תבנית בחמאה או שמן ומרפדים בלחם. את מה שנשאר מהלחם מוסיפים לתערובת הבטטות והגבינה. מניחים את התערובת בתבנית.

5

יוצקים את בלילת הביצים לתבנית ומניחים משקולת כדי לוודא שכל הלחם ספוג בבלילה. משהים למשך כשעה.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

מוודאים שלפודינג יש מספיק בלילה. אם הוא ספג את כולה, אפשר לתגבר בעוד.

8

מפזרים מנצ'גו ואופים 20-15 דקות עד הזהבה. מגישים חם.