מתכון

פויקה אלון עם בשר וירקות שורש

כדי להכניס קצת עניין למנה - מומלץ להשקות את התבשיל בטקילה

15,583 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
פויקה אלון. צילום: דניאל לילה
פויקה אלון. צילום: דניאל לילה

מנת הפויקה המפורסמת של יקב "הרי גליל" מבוססת על נתחי בשר דשנים, בשר מעושן וירקות שורש. במהלך השנים הקדרה עברה שדרוגים ותוספות בהתאם לחשק ולנסיבות. לכן תרגישו גם אתם חופשיים לגוון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר פויקה, מוסיפים שמן זית וכשהוא חם מכניסים את קוביות הבשר (טלה ועגל) וסוגרים מכל הצדדים 7-5 דקות. מוסיפים בצל וגזר ומטגנים 5 דקות עד להזהבת הבצל. מוסיפים ראשי שום חצויים ומתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון. ממשיכים לערבב עד שעולה ריח.

2

יוצקים יין מ- 2 בקבוקים ומביאים לרתיחה. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה ואת הנקניקיות בשלמותן ומחזירים לרתיחה.

3

יוצקים טקילה ומים לכיסוי התבשיל, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים שעתיים על חום נמוך (על גחלים).

4

מוסיפים בטטות, שורשי פטרוזיליה, אגוז מוסקט, עשבי תיבול ואת היין הנותר ומבשלים 40 דקות. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים או יין.

5

לפני ההגשה טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות סמיך, הבשר רך והירקות רכים אבל לא מתפרקים.