מתכון

פויקה שפונדרה ושעועית שחורה – המערב הרגוע

מנה מיתולוגית, שנמצאת בתפריט מהימים הראשונים של מסעדת בת יער. השילוב בין היין לבירה יוצר רוטב בעל טעמים עמוקים

8,985 בשלנים התעניינו במתכון זה
המערב הרגוע. צילום: דניאל לילה
המערב הרגוע. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים את השעועית ומבשלים בסיר עם מים כשעה.

2

מקמחים את קוביות הבשר בקמח מתובל במלח ופלפל ומנערים את עודפי הקמח.

3

מחממים פויקה, מוסיפים שמן ומשחימים את הבשר כמה דקות מכל הצדדים. מוציאים את הבשר לכלי אחר.

4

מכניסים עצמות לסיר למשך כמה דקות, מוסיפים גזר ובצל ומשחימים מעט.

5

יוצקים בירה ומניחים לאלכוהול להתאדות.

6

מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים יין ומוסיפים את שאר הירקות מלבד תפוחי אדמה ושעועית. מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לחום נמוך (על גחלים). מוסיפים תפוחי אדמה, שעועית, עשבי תיבול ודבש. מכסים ומבשלים שעתיים עד שהבשר והירקות רכים. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. לקראת סיום הבישול טועמים ומאזנים טעמים.