*שימו לב: 12 שעות השריה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים אפונה 12 שעות בשפע מים (אם משתמשים באפונה אורגנית מהירת בישול, אין צורך להשרות). מסננים.
2
שמים את האפונה בסיר עם הרבה מים פושרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים מכוסה 45 דקות (לאורגנית) או שעה וחצי (לרגילה) עד שהאפונה רכה ומתפוררת. מסננים.
3
מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל, גזר, שום, פלפל חריף ותבלינים 5 דקות עד שהבצל רך ושקוף.
4
מוסיפים את האפונה ואורז ומטגנים דקה-שתיים. יוצקים 3 כוסות מים רותחים ומבשלים מכוסה 20 דקות על להבה נמוכה.
5
מכבים את האש, מוסיפים רבעי עגבניות, משהים מכוסה עוד 10 דקות ומאווררים עם מזלג.