מתכון

פולאו אורז ואפונה

תבשיל אורז ואפונה בסגנון פרסי — מבשלים את האפונה מראש עד שהיא מתרככת ובהמשך מוסיפים אותה לסיר האורז

19,239 בשלנים התעניינו במתכון זה
פולאו אורז ואפונה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
פולאו אורז ואפונה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

*שימו לב: 12 שעות השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים אפונה 12 שעות בשפע מים (אם משתמשים באפונה אורגנית מהירת בישול, אין צורך להשרות). מסננים.

2

שמים את האפונה בסיר עם הרבה מים פושרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים מכוסה 45 דקות (לאורגנית) או שעה וחצי (לרגילה) עד שהאפונה רכה ומתפוררת. מסננים.

3

מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל, גזר, שום, פלפל חריף ותבלינים 5 דקות עד שהבצל רך ושקוף.

4

מוסיפים את האפונה ואורז ומטגנים דקה-שתיים. יוצקים 3 כוסות מים רותחים ומבשלים מכוסה 20 דקות על להבה נמוכה.

5

מכבים את האש, מוסיפים רבעי עגבניות, משהים מכוסה עוד 10 דקות ומאווררים עם מזלג.