מתכון

פולנטה עם ארטישוקים צרובים ופירורי לחם

מנה צמחונית עשירה ומפנקת ממטבחם של מל ומישל

2,804 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
פולנטה עם ארטישוקים צרובים ופירורי לחם של מל ומישל. צילום: אנטולי מיכאלו
פולנטה עם ארטישוקים צרובים ופירורי לחם של מל ומישל. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפולנטה

לתוספת

אופן ההכנה

מכינים את הפולנטה

1

בסיר שטוח מרתיחים את החלב והמלח.

2

מנמיכים את הלהבה לבינונית ומוסיפים פנימה בהדרגה את הפולנטה, תוך כדי ערבוב בכף עץ. מבשלים על להבה קטנה כ־15 דקות (הפולנטה מוכנה כשהיא רכה ואחידה). מכבים את האש, מוסיפים חמאה וגבינה ומערבבים. מתקנים תיבול אם צריך.

מכינים את התוספת

3

חותכים את הארטישוק וצורבים אותם עם מעט שמן זית על מחבת טפלון. יוצקים פולנטה לצלחת, מניחים מעל את הארטישוקים הצרובים ומפזרים מעל פרמזן ופרורי לחם קלויים.