מתכון

פולנטה צרובה עם ביצה עלומה, גבינת ריקוטה ותרד

את הפולנטה הרכה יוצקים לתבנית ומייבשים בתנור ואח”כ צורבים במחבת. משתמשים כמצע לתרד, ריקוטה וביצה עלומה

6,580 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פולנטה צרובה עם ביצה עלומה, גבינת ריקוטה ותרד של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
פולנטה צרובה עם ביצה עלומה, גבינת ריקוטה ותרד של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

לפולנטה הרכה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הפולנטה

2

משטחים את הפולנטה הרכה בתבנית משומנת בגודל 20×30 ס”מ ואופים כ-20 דקות עד הזהבה.

3

מצננים עד שהפולנטה קרה ויציבה וחותכים ל-4 חלקים בעזרת סכין או קורצן.

4

מחממים מחבת פסים משומנת וצורבים את ריבועי הפולנטה 3-2 דקות מכל צד עד שמתקבלים פסי צריבה משני הצדדים.

מכינים ביצים עלומות ותרד

5

מביאים סיר רחב עם מים לסף רתיחה. מוסיפים חומץ, מערבלים קלות את המים ושוברים פנימה ביצה אחת בכל פעם. נעזרים בכף כדי לקפל את החלבון סביב החלמון כך שיתייצב ויעטוף אותו. מבשלים 3 דקות בסף רתיחה עד שהחלבון מתייצב אך החלמון עדיין נותר נוזלי. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

6

מקפיצים תרד במחבת משומנת 3 דקות עד שנובל מעט. מתבלים במלח.

מרכיבים את המנה

7

מניחים ריבוע פולנטה בצלחת הגשה ועליו תרד מוקפץ, מעל גבינת ריקוטה ומעל ביצה עלומה. מתבלים במלח ופלפל. אפשר לזלף מעל מעט שמן זית. מגישים חם.