אנחנו שדרגנו את המתכון והוספנו רמז עדין של מליחות. אם אתם מתעקשים, אפשר להגיש עם גלידה, אבל אפשר פשוט לאכול ככה. זהירות — התמכרות חדשה בדרך!
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרמל מלוח
להגשה
אופן ההכנה
מכינים פופקורן
1
מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית. מוסיפים גרעיני תירס ומכסים (עדיף מכסה זכוכית אם יש). מנערים מעט כדי שהתירס ייעטף בשומן — זה חשוב אחרת הגרעינים נחרכים. אחרי כמה דקות יתחילו להישמע פצפוצים. כשהקצב שלהם דועך והסיר מתמלא, מכבים. מעבירים לקערה ומסלקים גרעיני תירס שלא תפחו.
מכינים קרמל
2
ממיסים באותו סיר חמאה וסוכר על להבה גבוהה 4 דקות עד לקבלת קרמל אחיד בצבע דבש. מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים במהירות בכף עץ. מערבבים פנימה בזריזות את הפופקורן.
3
משטחים את התערובת על נייר אפייה ומפזרים עליה מלח.
4
מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד 10 ימים (נראה אתכם עומדים בפיתוי).
להגשה
5
מחלקים כדורי גלידה לקערות אישיות ומפזרים שברי פופקורן מעל.