מתכון

פוקצ'ה מקומית

הפוקצ'ות כל כך אהובות אצלנו שהן הפכו כבר למנה מקומית לכל דבר. כדי לאזרח אותן אני מגיש אותן עם קרם חצילים

4,812 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
פוקאצ'ה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
פוקאצ'ה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

מתכון לקרם חצילים לבן

מתכון לקרם חצילים שחור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

לשים את כל המרכיבים מלבד המלח במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח ומערבלים עד שהוא נטמע בבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2

מפילים את הבצק להוצאת אוויר. מחלקים לכדורים במשקל של כ־120 גרם כל אחד, מכסים ומעבירים למקרר ללילה.

3

מוציאים את הבצק מהמקרר ומתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

4

מחממים תנור ל־220 מעלות. מרדדים כל כדור בצק לפוקצ'ה אובלית מוארכת, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בשמן זית, מפזרים מעט מלח ים ואופים 10־12 דקות עד שהן מזהיבות. מושחים את הפוקצ'ות החמות בשמן זית.