מתכון

פורקטה טלה ממולאת על תבשיל פולנטה ומנגולד

מנה חלוקה מרשימה שעושה כבוד לטלה ולחומרי הגלם המקומיים והעונתיים

1,458 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
פורקטה טלה ממולאת על תבשיל פולנטה ומנגולד של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פורקטה טלה ממולאת על תבשיל פולנטה ומנגולד של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לפורקטה

לפולנטה

אופן ההכנה

למלית

1

מעבדים את המרכיבים במעבד מזון עד קבלת מרקם גס.

לפורקטה

2

מניחים את המלית על נתח הבשר הפתוח ומגלגלים לרולדה. קושרים ומהדקים את הרולדה בעזרת חוט קצבים. מושחים את הרולדה בשמן זית, מלח ופלפל, מניחים על רשת משומנת היטב וצולים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מורידים את החום ל-150 מעלות וממשיכים לצלות במשך שעה. מדי פעם הופכים את הנתח ויוצקים עליו את הנוזלים שניגרו בתבנית התחתונה.

3

מושחים את הדלעות בשמן זית, מלח ופלפל, מניחים עלה מרווה על כל דלעת ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים במשך חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהדלעות רכות.

4

מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל והשום. מוסיפים את המנגולד ומבשלים במשך 10 דקות עד שהעלים רכים. מתבלים במיץ הלימון ובמעט מלח.

הפולנטה

5

מרתיחים את החלב בסיר גדול וכבד. מוסיפים את המלח הגס ומערבבים. מזלפים לסיר את קמח התירס בזרם דק ואחיד ומערבבים בעזרת מטרפה כל הזמן כדי שלא ייווצרו גושים. מערבבים את הפולנטה בכף עץ עד שהיא מתחילה לרתוח ולהסמיך. מקטינים את האש ומבשלים במשך חצי שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם. מכבים את האש.

6

מוסיפים את הפרמזן והחמאה ומערבבים עד שהם נטמעים בפולנטה. מגישים מיד עם פרמזן מגורר מעל. אם רוצים להגיש את הפולנטה אחרי שהתקררה אפשר לחממה במיקרוגל או להוסיף מעט מים או חלב רותחים לסיר ולערבב.

להגשה

7

פורסים את הפורקטה לפרוסות בעובי ס"מ ומגישים על קרש עץ לצד תבשיל המנגולד והפולנטה. מפזרים את הדלעות ומזלפים עליהן רכז רימונים.