מתכון

פחזניות גבינה – גוז'ר

גוז'ר הן פחזניות אווריריות מבצק רבוך שלתוכו מערבבים גבינות. מומלץ לאכול אותן מיד כשהן יוצאות מהתנור

2,204 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
גוז'ר - פחזניות גבינה של שף מושיקו גמליאלי. צילום: אנטולי מיכאלו
גוז'ר - פחזניות גבינה של שף מושיקו גמליאלי. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים בסיר מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוסיפים קמח ומערבבים במהירות ובנמרצות עד לקבלת תערובות אחידה. מחזירים לאש קטנה ומייבשים את התערובת כחצי דקה תוך כדי טריפה.

2

מעבירים את התערובת למיקסר עם וו לישה ומערבלים עד שהתערובת מצטננת. מוסיפים בהדרגה ביצים ומערבלים. לא תמיד יש צורך בכל הביצים ולכן בודקים מדי פעם את מרקם הבצק - צובטים מעט מהבצק בין שתי אצבעות ורואים אם הוא נמתח למעין חוט ולא נקרע. מוסיפים את הגבינות ומערבלים רק עד שהן נטמעות בבצק.

3

מחממים תנור ל־165 מעלות. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר רחב ומזלפים פחזניות על משטח סיליקון או בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ־40 דקות עד להזהבה מלאה (גם של תחתית הפחזניות).