החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
משרים את האורז 10 דקות במים לכיסוי עם כף מלח. מסננים.
2
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים גזר ובצל עד שהם זהובים והשמן כתמתם. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
3
מוסיפים לסיר פרגיות ומזהיבים היטב. מוסיפים את האורז ומערבבים 3-2 דקות.
4
מוסיפים ציר, מביאים לרתיחה וטועמים. במידת הצורך מתבלים במלח. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים רבע שעה. משאירים מכוסה עוד 10 דקות.
5
פותחים את הסיר ומאווררים את האורז במזלג. מוסיפים כוסברה ומגישים.
גיוונים:
• מחליפים את הפרגיות ב-300 גרם בשר טחון.
• אפשר להוסיף כוס גרגרי חומוס מבושלים יחד עם הציר.