מתכון

פילה סלמון בתנור בסגנון תאילנדי

מנת סלמון פשוטה וקלאסית בתנור עם טעמים חריפים-מתוקים, שכיף להכין גם בחג וגם באמצע השבוע

93,849 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2015
פילה סלמון בתנור בסגנון תאילנדי. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף
פילה סלמון בתנור בסגנון תאילנדי. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף

השילוב בין חלב קוקוס, משחת קארי, צ'ילי וכוסברה כבר הפך לקלאסיקה בכל מטבח ישראלי. אפשר להוסיף גם רוטב צ'ילי מתוק, לאיזון הטעם והחריפות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מוציאים את הדג מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות.

3

מערבבים את חומרי הרוטב, למעט הכוסברה, בקערה לתערובת אחידה.

4

יוצקים כ-1/4 כוס רוטב לתחתית התבנית, מניחים את הסלמון ויוצקים עליו את יתרת הרוטב. מפזרים כוסברה ומכסים ברדיד אלומיניום.

5

אופים 10 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 15-10 דקות עד שהסלמון מוכן.

6

מפזרים נענע ומגישים.

איך יודעים שהסלמון בתנור מוכן?
החוק החשוב ביותר להצלחת סלמון בתנור הוא: אם יש ספק אין ספק.

נראה לכם שהדג מוכן? הוציאו אותו מהר מהתנור, כדי שלא יתייבש. הדג ימשיך להתבשל עוד דקה או שתיים אחרי שתוציאו אותו, ולכן עדיף לא להסתכן. בשר הדג צריך להיות בעל גוון חלבי, אך יציב ושלם. אם הוא מתפרק סימן שהוא יבש מדי.