מתכון

פילו אגוזים של סבתא מרים

סבתא מרים הייתה בשלנית טורקייה וגולת הכותרת של הבישול שלה הייתה בצק פילו, אותו לימדה אותי להכין כשהייתי בת 15

1,265 בשלנים התעניינו במתכון זה
פילו אגוזים של סבתא מרים. מתכון: שף־קונדיטורית נועה חיים | צילום: אנטולי מיכאלו
פילו אגוזים של סבתא מרים. מתכון: שף־קונדיטורית נועה חיים | צילום: אנטולי מיכאלו

נועה מכינה את בצק הפילו של סבתה עם תוספת "קמח" אגוזים מקורמלים ובונה סביבו קינוח קיצי שכולו זיכרון מתוק מבית סבתא. היא מגישה אותו עם גלידת יוגורט חמצמצה שהיא מכינה, אבל בבית אפשר להשתמש בגלידה קנויה.

שימו לב: זמן ההכנה הכולל הוא כ־8 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם שקדים ושוקולד לבן

לבצק פילו אגוזים

לדבש שקדים

להגשה

אופן ההכנה

1

ממיסים בבאן מארי או במיקרוגל בפולסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה, מחית שקדים (או חמאת שקדים) וליקר. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך לילה.

מכינים בצק פילו

2

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מניחים קמח, מלח ומים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ־8 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש. אם הוא יבש מדי, מוסיפים עוד קצת מים, ואם הוא רטוב מדי – עוד קצת קמח. מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש (עד 3 ימים).

4

מניחים אגוזי פקאן, אגוזי מלך ו־2 סוגי סוכר בקערת מעבד מזון וטוחנים לתערובת פירורית דקה ואחידה במרקם קמח. "מקמחים" משטח עבודה בתערובת האגוזים, מניחים מעל את הבצק ו"מקמחים" שוב. מרדדים את הבצק לדקיקות המרבית ומוסיפים תוך כדי רידוד עוד מ"קמח" האגוזים. מעבירים את עלה הבצק לתבנית ואופים כ־8 דקות, עד השחמה מלאה. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. שוברים לחתיכות ומאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד השימוש (עד 5 ימים).

מכינים דבש שקדים

5

מניחים דבש, מחית שקדים ומים במעבד מזון ומעבדים לתערובת נוזלית אחידה.

מרכיבים את המנה ומגישים

6

מקציפים את קרם השקדים במיקסר עם וו בלון או במיקסר ידני עד שהוא אוורירי ויציב. מניחים על צלחת הגשה כף גדושה של הקרם, מפזרים מעל את שברי הפילו, מניחים מעל השברים כדור גלידת יוגורט, מזלפים דבש שקדים ומגישים מיד.